Makale Yaz
irenduru
Bu haberi yazdır
Dürüst olun
 May
25
 2016

Para yok, transfer yok, vizyon yok, yatırım yok, proje yok. Bu kadar yokun arasında maalesef dürüstlük de yok. Çıkın deyin ki, seneye (belki 2 sene) avrupada yokuz, mümkün olduğunca eldekileri gönderip daha ucuz ama yeteneklileri alacağız, seneye de Rijkerinkle devam edeceğiz, az para harcayıp şampiyonluğa oynayan takım kuracağız, bu yılı boş geçirdik 1 yıl daha sıkın dişinizi, seneye hem cezamızı çekip hem de borçları azaltınca bir sonraki seneye hem istenen transferleri yapacağız hem de herkesin istediği teknik direktörü getireceğiz. Her Galatasaraylı elini taşın altına koysun, forma alsın, kombine alsın, gelir getiren ne varsa alsın bu kadar üzerimize gelmeyin deyin, bu taraftar ağzını açıp tek kelime etmez elinden gelen yardımın fazlasını yapar. Bir Tarık Çamdalın maliyetine baskette avrupa şampiyonluğu geliyor ve bu büyük taraftar her maç bu takımın arkasında durup sonuna kadar destekliyorsa, herkes bundan anlam çıkarmalı.

Rijkerink, sırf Hollandalı diye Donk öküzüne sahip çıkmaya çalışmıyor, profesyonelce hareket ediyorsa, son haftalarda gözle görülür bir ivme de kazandırdıysa takıma, oyuncuların saygısını da kazandıysa ona biraz daha şans tanınabilir. En önemlisi taraftarın saygısını ve sevgisini kazandı ki bunu oyuncular çok iyi anladığı için başka hocalara davrandıkları gibi saygısızca davranamıyorlar. Lafı eveleyip gevelemeye gerek görmeden şunu belirtmek istiyorum, önümüzdeki yıl için bu yönetimin başka bir hoca getireceğine ben inanmıyorum. Lucescu veya Terim gibi üst düzey bir hocaya verilecek paranın daha azına basketteki transfer yasağı kalkar, hiç olmazsa euro ligde doğru düzgün bir takım kurulmuş olur. Bence taraftarın çoğu da böyle düşünür.

Öte yandan, geçmişimize bakıldığında, hep başarılı olduğumuz dönemlerde iyi bir yerli oyuncu profilimizin olduğu, yerli oyuncu kalitesinin düştüğü hiçbir dönemde başarının gelmediği görülmektedir. Sabri, Semih, Hamit, Tarık, Yasin, Umut, Olcan, Salih Dursun gibi oyuncuların tamamı gönderilmeli, Selçuk, Bilal, Sinan, Koray, Hakan Balta'nın yanına en az 5 tane, ikisi ilk onbirde oynayabilecek kalitede yerli oyuncu alınmalı. Bunların üzerine, takımdaki eksik olan bölgelere nokta yabancı oyuncu alınmalı. Gönderilecek oyuncuların maliyetinden daha az bir para harcanarak seneye şampiyonluğa oynayacak takım kurulabilir. Şampiyon olamazsa bile canla başla sonuna kadar mücadele eder ki, her taraftar da böyle bir takım görmek ister.

Ama en başta belirttiğim hususu tekrar ediyorum ki, bunun için önce dürüstlük sonra da vizyon ve cesaret gerek. Ne bu yönetimden ne de genel kuruldan, hiçbir aklı selim Galatasaraylı'nın maalesef böyle bir ümidi kalmadı. Asıl üzücü olan bu.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
 
Mayıs (1)
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...