Makale Yaz
mfaruk1905
Bu haberi yazdır
Kupa finaline doğru
 May
22
 2016

Mağlumunuz sezonun perdesini Antalya'daki kupa finaliyle kapatıyoruz. Gerçekten çok sıkıntılı geçirdiğmiz bir sezonda bile bir kupa yarışında finale kalmamız ne kadar büyük bir camia olduğumuzu bir kez daha gözler önüne seriyor. 

Kupayı kazanmamızın  kupayı kazanmak boyutundan farklı olarak avrupa kupaları katılım hakkı elde edip cezamızı çekmemiz yönünde bir amaç olması bu finali daha anlamlı kılıyor. Takımın son 1-2 haftada kıpırdanmış olması bu amaçda umutlarımızı bir hayli yükseltti. Tabi maçın birde derbi olması muhakkak ki taraftarı bir hayli heyecanlı ve arzulu kılıyor.

Bu maça muslera-sabri-denayer-balta-carole-selçuk-emre-sneijder-yasin-podolski-gümüş 11!i ile çıkacağımızı düşünüyorum. Bu doğrultuda orta sahada bol pas trafiği kurarak kanatlardaki oyuncularımızı savunma arkasına kaçırarak pozisyonlar üretmeye çalışacağızdır. Sinan'ın iyi dönüşü burda elimizi kuvvetlendiriyor . Yasin'i de savunma arkasında topla buluştururuz veya kendisi drinplik yaparak gol yapabilicek pozisyonu bulabilir fakat Yasin'den şüphelerim var son vuruş olarak oldukça eksik . Bunun için Riekerink Yasin'e sıkı bir tembih politikası uygulayarak kafasını kaldırıp boştaki arkadaşlarına görmesini söylemeli.Rakibimizinde sıkı bir orta sahası var bu yönden bakarsak orta sahada kurmak istediğmiz pas trafiği sekteye uğraya bilir, daha kötüsü Emre ve Selçuk'tan kurulu orta sahamız defans yönünden çok eksik ve yapamıyacağımız kritik müdahaleler başımıza iş açabilir. Bunun dışında hareketli oyunda Podolski ve Sneijder'e suç atabilecek imkanları sağlayabilirsek gol atma olanağımız yükselebilir. Tabi ki rakip bu tehditin farkında ve bu oyunculara olabildiğince markaj yapıcaklarını düşünüyorum ama bu kilidi açabilecek ve markajı atlatabilecek 2 ye 1 lerle boş adam yaratabilecek orta saha oyuncularımız var , tabi onlarında gününde olması gerekiyor ki böyle bir debi maçında zaten herkezin %100'ünü ortaya koyması lazım. Bek oyuncularımızın oldukça dikkatli olması gerekiyor belkide rakibin en tehlikeli oyunları sağ ve sol kanatlardaki oyuncuları ,beklerimiz oldukça kontrollü olmalı.

Umarım sahada uygulamak istiyeceğimiz planları istediğimiz gibi uygular ve bol bol goller atarak kupayı kazanırız. VURDUĞUNUZ GOL OLSUN ASLANLAR.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
 
Mayıs (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...