Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
2014-2015 Sezonu Mancini İle Olmaz
 Nis
15
 2014

Ünal Aysal yönetimine kongrede güven kararı çıktı. Bundan sonra Galatasaray’ı nelerin beklediğini beraber göreceğiz.

Yönetimde çatlak sesler var. Aysal bu yönetimle nasıl bir yol izleyecek veya nasıl süreklilik sağlayacak zaman gösterecek.

Aysal seçime gitseydi, her şey Galatasaray’ın menfaatine olacaktı. Yeni gelecek bir başkan aynı zamanda yeni gelecek bir yönetim ve hoca ile Galatasaray içinde bulunduğu karmaşıkları silip atacak, yırtık pantolona yama yapmak yerine yeni bir pantolon alacaktı Galatasaray…

Fakat, kongre pantolona yama yapmayı tercih etti. Galatasaray, Aysal başkanlığında yoluna devam edecek fakat Mancini ile yoluna devam eder mi bilinmez…

Eğer Mancini kalırsa, Galatasaray önümüzde ki sezon bundan kötü olur ama daha iyi olmaz. Bunun nedenlerini sırası ile yazacağım.

 

Mancini bu kadroyu ben kurmadım deyip duruyor. Alınan 9 adam var devre arasında… Onlara da şu genç, bu genç dedi kestirdi attı lafı…

Umut Gündoğan 24 yaşın da bir adam. Herkes saf ama aklımı seveyim aklımı diyen Aysal akıllı. Gitti 24 yaşında Buca’da kimsenin almadığı Umut’u aldı. Sonuç ne? Koca bir hiç…

Burdisso zaten komedi filminin başrol oyuncusu. Sanırım Mancini bu adamı da istemedi. İstediyse Mancini bir futbol özürlüsü. İstemediyse ve alınıyorsa bu adam, Mancini de gurur yok. İstemediğin bir adamı alıyorlar ve sen buna sessiz kalıyorsan istifa et git. Bu Aysal denen adam futbol cahili bana böyle böyle dedi ama böyle yaptı de. Galatasaray, Mancini’nin umurun da bile değil. Olursa olur olmazsa tazminatımı alır giderim gözü ile bakıyor…

 

Ontivero’nun, Alanzinho’dan fazlası yok. Sadece ondan çok daha genç. Ontivero 19 yaşında bir isim. R.Madrid ve Milan bizden birkaç yıl önce denemiş almamışlar. Çocuk gelmiş 19 yaşına adı şanı duyulmamış yerlerde…

Gidiyor alıyor Galatasaray… Sanırım, Ünal Aysal internette dolaşırken videosunu görüp transfer ettirdi. Başka açıklaması olamaz. Ontivero göz yanıltan bir isim. Galatasaray daha önce Carrusca gibi birçok isim de bunu yaşadı. Ontivero, büyük takım futbolcusu değil. Galatasaray’ın futbolcusu olacak bir adam ise hiç değil. İyi olsa, Galatasaray’dan önce çoktan birileri kapmıştı.

 

Hajrovic’i yazmasam mı diye düşündüm şuan bu satırları yazarken. Çünkü zaman kaybı. Hajrovic’i kim aldıysa Galatasaray’a derhal görevine son verilsin. Bir adam bu kadar Anadolu kulübü futbolcusu olduğunu ispat eder mi? Anadolu kulüplerimizden yerli yabancı 30 tane Hajrovic alınır. Neyse fazla da yazmaya gerek yok. Dediğim gibi, Hajrovic’i anlatmak bile zaman kaybı…

 

Diğerlerini de yazmayacağım. Telles çok iyi bir takviye gerçekten. Veysel Sarı’da iyi bir alternatif. Veysel tam bir görev adamı. Galatasaray, özellikle lig de çoğu maçta Veysel’e ihtiyaç duyar.

 

 

Şimdi Mancini niye gitmeli işin o noktasına gelelim.

Adam geleli  7 ay oldu. Galatasaray’a geçen bu süre zarfında zerre kadar bir şey katamadı. Hiçbir oyuncuyu kazanamadı ve hiçbir geri düştüğü maçı hamleleri ile alamadı.

Önde olduğu maçları da alıp rakibe verdi… Rakibi 10 kişi kaldığında bile Mancini, Galatasaray’ın farka gitmesini düşünmedi skoru korumak için daha çok defans oynattı.

Saçma sapan sistemler, taktikler uyguladı. Galatasaray’ın iskelet oyuncuları, Semih’i, Melo’yu, Sneijder’i, mevkileri ile alakası olmayan yerlerde oynattı. Bazı maçların bitimine son 30 saniye kala Galatasaray gol ararken, doldur boşalta dönen oyuna  1.65’lik Ontivero’yu sokmaya çalışırken, Galatasaray taraftarının yuhalama sesleri ile değişiklikten vazgeçti.

Yani Mancini bıraksın bu takımı ben kurmadım laflarını.Ünal Aysal’da madem güven oyu aldı bıraksın bu Mancini ısrarını…

 

Ünal Aysal, Adnan Polat döneminden ders çıkarmalı. Galatasaray taraftarı da…

 

Adnan Polat, tipik bir Mancini örneği olan Rijkaard’ı göndermedi. Ertesi sene Rijkaard ilk haftalar alınan kötü sonuçlar ve oynana kötü futbolcuların ardından sezon başında gönderildi. Sonra Hagi geldi…

Üstelik o sezon Pino, Misimovic ve Cana gibi transferler de yapılmıştı. İyidir kötüdür meselesini tartışmıyorum. Sadece empati yapılmasını istiyorum.

Sezon sonu Ünal Aysal’da gidip golcü alacak, stoper alacak fakat Galatasaray gün geçtikçe ruhunu kaybediyor.

 

Burak Yılmaz, Türkiye’nin her yerinde tepki görüyor. Bu adamı 3 yıllığına tekrar takımda tutmaya çalışmak da ne demek? Galatasaray’da Burak, Fener’de Emre bu ülkede artık zor top oynar… Hadi Emre’de teknik var da biraz bir şeyler yapıyor baskılara rağmen… Peki ya Burak?

Burak’da o da yok… Galatasaray, sezon sonu santraforlarının tümünü yollamalı. Kaliteli ve genç bir santrafor almalı. Burak gibi son topa vuran bir forvet değil. Orta alana gelip top alan ve rakip kaleye top taşıyan, boyu 1.80’den aşağı olmayan süratli genç ve de aynı zamanda son vuruşları gayet etkili bir golcü almalıdır Galatasaray… Bunun yanı sıra Galatasaray, Umut’dan ve Burak’dan daha iyi alternatif bir isim olan Mevlüt Erdinç’i de kadrosuna katmalı.

Bir de olası bir olumsuzlukta sıkıntı yaşamamak için, siyahi bir santrafor kiralamalıdır. Ligi tanıyan bir isim olabilir Akhisarlı Oumar Niasse gibi... Yada Webo örneğinde ki gibi, olası bir santrafor sakatlığı, ceza alınılması gibi durumlarda güven veren bir forveti olmalı Galatasaray’ın…

 

Bunların yanı sıra, Galatasaray stopere boşuna yabancı aramak yerine Ömer Toprak’ı mutlaka almalı. Kontenjan sıkıntısını en iyi ancak bu şekilde giderir. Başka da yolu yok.

Sağ bek için de Tarık Çamdal tekrar düşünülmeli. Olmazsa da, Galatasaray stoperini Ömer ve Semih’den oluşturmuş, hücum hattını da iyi oyunculardan kurmuş ise Veysel Sarı’da o mevkide fazla sırıtmaz.

Zira, Galatasaray’a yeni bir Eboue mutlaka lazım. Sağ bekte Avrupa’da Veysel direk isim olamaz. Tarık, Veysel’e bakılarak daha avantajlı bir isim. Gökhan Gönül gibi. Teknik süratli ve iyi bindirmeler yapıyor. Kritik yerlerde faul alıyor. Sol bek oynama özelliği de var. Çok atik ve rakipten çabuk sıyrılıyor. Veysel ise daha iyi top saklama özelliği olan birisi. Yani Tarık Avrupa da ilk isim olur ama Veysel olmaz. Veysel Avrupa’da çok maç oynar ama gerekirse oynar. Gerekmedikçe daha iyisini düşünmek ve oraya mutlaka net bir isim koymak gerekiyor.

Eboue çok cıvıttı. Her maç kendini yere atıyor. Geldiği ilk yılki Eboue değil. Atıyor kendini yere sonra yatıyor. Sürekli oyunu soğutuyor. Eboue ile devam edilemez.

 

Kontenjan sıkıntısı için Muslera’yı satalım diyenler var. Muslera satılır ama Onur Kıvrak alınılacaksa… Onur’u almazsam, Muslera’yı niye satayım?

Onur’un önün de iyi bir defans düşünürsek, Muslera’yı aratacağını sanmıyorum. Kendi insanımıza güvenmemiz gerekir. Onur iyi bir kaleci. Muslera’nın çıkardığı toplar kadar yaptığı hataları da unutmamak gerekir. Muslera ile Onur’u arasında fazla bir fark yok. Onur, Muslera’nın önüne dahi geçebilir…

 

Bir de Hakan Çalhanoğlu var. Galatasaray’ın bitmiş tükenmiş bu Selçuk İnan’ı tam şimdi satması ve yerine Hakan Çalhanoğlu’nu alması gerekiyor.

Selçuk bundan sonra düzelmez. Selçuk tam anlamı ile koptu Galatasaray’dan… Bundan sonra da düzelmeyecektir. Burak’da öyle… Burak  ve Selçuk mutlaka satılmalı. Selçuk zaten bedava geldi. Çok fazla bir rakama bakmadan Galatasaray’ı düşünerek satılmalı. Yerine de alınılacak en iyi ve en doğru isim Hakan Çalhanoğlu olacaktır. Hakan olmazsa, Nuri Şahin alınılmalı.

 

Galatasaray’ın sol ve sağ açık sorunu var. Oraları çözmek için, kaleci ve stoperlerini Türklerden oluşturması gerekiyor. Hatta sağ bekini de… Bu yüzden sağ ve sol açığa yabancı aramaktan ziyade, sağ bu iki mevki farkı yollardan kazanılmalı.

Gökhan Töre en doğru takviye olur. Galatasaray düşünmeden, futbolu bilen ve topla dikine rakip kaleye inebilen bu çizgi oyuncusunu almalıdır.

Gökhan Töre mutlaka alınılmalı. Galatasaray yabancı sağ bekini iyi seçerse veya Tarık’ı getirirse, Veysel Sarı’nın da olduğunu düşünürsek, çizgilerde sıkıntı çekmez. Değişmeli, önlü arkalı o kanatta sıkıntı yaşamaz.

Zira aynı şeyi sol açık için söylemek zor. Galatasaray, Bruma’ya güvenir onu beklerse yanlış yapar. Galatasaray Bruma’yı sezon sonu kiralayıp, oraya banko bir isim takviye etmeli. Telles’in önüne mutlaka birini almalı. İşini şansa bırakmamalı.

 

Galatasaray, 2-3 tane eh işte falan filan denilen takviyeler yapıp yeni sezona girmeyi düşünürse, hele ki Mancini ile, Fener’e 4.yıldızı kendi elleri ile takar.

Bu yüzden Galatasaray, derhal yeni hocasını bulmalıdır. Saha kenarında heyecanlı ve oturmayan, mesleğine saygı duyan, oyunu adeta yaşayan, disiplinli ve başarıya aç bir antrenör getirmelidir Galatasaray yönetimi…

 

Galatasaray’ın yeni hocası kim olmalı yönünde belirlediğim birçok isim var.

 

Önümüz de ki günler de bu konu üzerine birçok makale yazacağım ve her makalede tek bir hocayı anlatarak belirlediğim birçok hoca adayını sizlerle de paylaşacağım.

 

 

 

Hepinize saygı ve sevgilerimle…

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...