Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Her tarafından rezillik akıyor....
 May
23
 2017

Bir sezon daha hayal kırıklıklarıyla geçti gitti. Artık gelecek sezonu konuşmak bizim için en iyisi sanırım. Doğrusu lig 3.lüğü filan umrumda bile değil. Benim açımdan sezon Fener maçı ile zaten bitmişti. Avrupa ligi hiç heyecan vermiyor. Sadece Şampiyonlar liginden grup 3. sü olarak Avrupa ligine devam etmeyi kabul ederim. Perşembenin gelişini Çarşambadan söyledik de Dursun bey ve saz takımı göremedikten sonra ceremesi bize kaldı. G.Sarayın formasını sahaya koysan zaten bundan beteri olmazdı ki. Şimdi kalkıp şu 3. lük muhabbeti iyice canımı sıkıyor. Bana ne ki beyzadeler 2 hafta daha fazla ya da eksik tatil yapacaklarsa. Milyonların hayalini kurduğu o kutsal formayı giymek için milyonların hayal bile edemediği paralar alıyorlar,, hiç tatil yapmasalar ne olur.

Arkadaşlar şu rezilliğin sorumluları ortada. En başta değil koskoca G.Sarayı, bir bakkal dükkanını bile emanet etmeyeceğim Dursun bey sonra emir eri olmaktan başka hiç bir meziyete sahip olmayan yönetim kurulu. Elbette bazı duayen abilerin sözlerinden çıkamayan kukla genel kurul. Ardından takıma asla sahip çıkmayan, hep yalnız bırakan, sevinmek için seven, destek yerine köstek olan sözde taraftar. Kalemini de dilini de satmış, gerçeklerden ödü kopan, yalana bulanmış satılık medya. Güzelim futbolu masa başı oyununa çeviren, adaleti, namusu, etiği, alın terini yok sayan Tff ve hakem çetesi.Doğrusu ya en az suçlu olanlar da bu aciz yöneticilerin seçtiği ama asla bu seviyenin adamı olmayan teknik ekipler ve bu futbol aklına teslim edilen milyonluk ayaklar.

Asla kendi başarısızlığımıza milletin başarısına ,alın terine çamur atarak bahne uydurmam. Ortada başarısızlık varsa hatamız vardır derim. Ancak bıraksınlar G.Saray kendi hataları yüzünden kahrolsun. Ben bizi yönetemeyen yönetime kızmalıyın. Takımı çalıştırmayan, doğru kurgulamayan, sistem oturtamayan hocaya sinir olmalıyım. Rakipleri kadar koşmayan, çalışmayan, mücadele etmeyen, formasının hakkını vermeyen futbolcuya sallamalıyım. Ama biz zaten bunca rezilliğe çıldırırken birde şu hakem çetsine ne demeli acaba. 

Sezon başından beri takım zaten sallanıp duryor, düzgün bir top oynamıyor.. Hücumda ara sıra kaliteli ayakların klas işleri ile zevk alsak bile takım defansı her daim gol yemeye müsait muhallebi kıvamında. Takım oyunu hak getire, fizik kondüsyon yerle yeksan. Bir de üstüne sezon başından beri hemen her maçta hakem hataları. Tamamen tarafsız bir gözle bakalım Beşiktaş ın, Başakşehir in hatta Trabzon un tek hakem kurbanı puanı var mı ? Ama artılarını saymakla bitiremezsiniz. Fener 1-2 maç hakem kurbanı olsa bile en az 5-6 maçını da hakem kararlarıyla aldı. Bu sezon başta G.Saray ardından da Adana ve G.Antep takımları ince ince doğrandılar hakem mafyası tarafından. Hakem dediğimiz de sonuçta boyun eğen, söz dinleyen emir erlerinden, ipleri federasyonun elinde olan kuklalardan başka bir şey değil. En kişilikli olanı bile yukardan aldı mı telkini gözünün önündeki penaltıyı çalamıyor. Bariz kırmızıya faul bile diyemiyor. Bir tarafa tereddütsüz çaldığını öbür tarafa yok sayıyor. 

 Bakın bu sene ilk planda aklıma gelen maçlarda Kayseri de Yasin e verilmeyen penaltı, giden 2 puan. Beşiktaş deplasmanında Marcello ya gösterilmeyen kırmızı sonrasında yenen 2 gol ,giden 2 puan. Trabzon maçında verilmeyen ofsayt, hatalı verilen ofsayt ve verilmeyen penaltı ile giden 3 puan. Fener maçında verilmeyen penaltı ile giden en az 1 puan. Kasımpaşa maçında verilmeyen penaltı dönüp bizim kaleye gol oluyor 1-1 e gelecek maç 0-2 oluyor. Aynı şey 1 hafta sonra G.Antep maçında tekrar ediyor. Bunların haricinde bize çalınan ve çalınmayan faullere, gösterilen ve gösterimeyen kartlara bir bakın. Bir de aynı mukayeseyi Beşiktaşın maçlarında yapın. Eğer uzaktanda olsa bir istikrar göreniniz varsa bizahmet banada anlatsın. Bakın arkadaşlar sadece penaltı, ofsayt gibi doğrudan skoru etkileyen hatalara değil basit pozisyonlarda çalınan ve çalınmayan düdüklere, çıkan ve çıkmayan kartlara iyi bakın. Çünkü sahada oynayan oyuncu hakemin niyetini daha doğrusu artniyetini çok iyi anlıyor. Bu da maçı direk etkiliyor, sinirleri geriyor, maçı zıvanadan çıkartıyor.

Arkadaşlar çok şeymi istiyorum acaba. Sadece herkes işini yapsa, takım kötüyken biz sadece kendi takımımıza kızsak, kendi hocamız sinirlensek olmaz mı ? Biz hakemlerin rezilliğini, federasyonun çirkefliğini, medyanın satılmışlığını konuşmak zorunda mıyız ? Bu nasıl bir derttir böyle, neresinden baksak orasından defo veriyor.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...