Makale Yaz
offensus
Bu haberi yazdır
Kırılma noktaları...
 May
19
 2017

     Merhaba Galatasaraylılar, Osmanlı maçını yeni izledim ve uzun süredir dikkatimi çeken bir şey var. Hakemlerin tutumu konusunda bu sezon ve önceki sezonlara dair bazı gözlemlerim var. Eğer Galatasaray şampiyonluğa oynuyorsa, tribünler doluysa, yönetimin ve oyuncuların kendine güveni varsa hakemler Kadıköy hariç çok fazla hak gaspı yapmıyor. Fakat Galatasaray bu dediklerimden yoksunsa en ufak fırsatta vurun abalıya misali kararlar ince ince veya açık açık  doğrama şeklinde oluyor. Rakiplere bakınca özellikle Fenerbahçe'nin kırılma haftalarında hep bir destek geliyor. Bugünkü maça gelince Bruma'nın pozisyonu, Eren'e yapılan faulun sıradan bir faulmüş muamelesi görmesi bunlardan biri. Bruma'nın pozisyonunun yarısını yapan Servet Çetin'in atıldığı maç hatırlarken burada faul Brumaya çalınıyor.  

    Yine dikkatimi çeken  Galatasaray'da top oynamış ya da Galatasaray sempatizanı olan spor yazarlarının böyle maçlardaki tutumu. Skor kötü ise onlarda Galatasaray'a  vuruyor bazı kötü  kararlara rağmen iyiyse bu kararlara hiç değinilmiyor. Oysa rakip takımların yazarları (özellikle fenerin)  takımın ihtiyacı neyse ,( bazen dikkat dağıtmak, bazen hakeme ağır eleştirilerde bulunmak ) ona göre yazıyor, bu hakemlerin gelecekteki maçlarını bile etki altına alıyor.

  Bu yazıdaki amacım yanlış anlaşılmasın hakemler üzerinden kendi takımımı suçsuz konuma getirmeye çalışmıyorum. Aksine bana göre gerekirse hakemi de yenmeli asla pes etmemeli. Ama futbol çok psikolojik kırılmalara bağlı bir oyun imajınızı güçlü tutmazsanız sizi aşağıda tutmak isteyen ya da üzerinizde güç denemek isteyen çok olur. Eğer imajımız güçlendirmemiş olsaydık Milan gibi bir takıma karşı son dakikada kaç hakem o  penaltıyı çalardı? 

  İyi bir kadro oluşturmak, iyi bir hoca bulmak bazen yetmez.  Şampiyon olmak istiyorsanız birçok alanda psikolojik harpler yapıp, galip gelmeniz lazım. Birçok alana ufak dokunuşlar yapmanız lazım. Her şeyden öncede tribünlerin desteğini almak lazım. Güzel günler bizim olsun…

   Bu arada geçen yazımın başlığı Hoca Kim olmalı yazıma bir kişi hariç cevap veren olmamış. Bu hafta ismi geçenlerden Jorge Jesus'da kabulüm :) Yoksa siz iyi bir hoca bulunamayacağı konusunda umutsuz musunuz?





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...