ManU maçına nasıl çıkmalıyız?

2012-09-16 03:51:33

 

Uzun bir aradan sonra Galatasarayımızı gruplarda izleyeceğiz. Heyecanı, endişhesi, korkusu, özlemi bir yana oynadığımız son Avrupa maçlarıda pek iç açıcı değildi... Fakat şimdi herşey farklı; çok başka, diri, son derece iyi bir kadro, tecrübeli teknik direktör, yeni yönetim yapısı ve inanç var !

*

Bunları nasıl sahaya yansıtırız peki ? Aslında ManU maçı için çokta zor değiller bana sorarsanız... Ufak bir taktiksel değişiklikle ManU'dan gol yemeden İstanbul'a döneriz. Nasıl mı ? Ortasahanın göbeğinde oynayan Melo, bu maçta aynen Antalyaspor maçının bir bölümünde olduğu gibi stoperlerin içinde olmalı, Cris-Semih ikilisinin birkaç adım önünde oynayan Melo savunmaya yardım etmesiyle İngiliz devini gol yollarında etkisiz bırakmak için büyük bir koz olacaktır. E tabi böyle oynarsanız ortasahanız aksar fakat büyük ihtimal Umut-Elmander ikilisinin forvette görev yapacağı maçta eğer Elmander biraz daha forvetin arkasında ortasahanın içinde olursa Amrabat'ı ve Hamit'i (Aydın) kanatlarda düşünürsek Selçuk'un topla oynarken sıkıntıya düşmeyeceğini düşünüyorum.

*

Antalyaspor deplasmanından 4-0 alınan 3 puan; ManU karşısında psikolojik olarak takımımızı rahatlatacak ve Burak, Amrabat, Melo ve Cris'i bu maçta hazır görmemiz ManU maçı için bizi umutlandırdı diyebilirim.

*

Velhasıl... Galatasaray gibi oynadığımız sürece, oyunun kontrolü, disiplini bozulmamış takım anlayışıyla, mücadele edersek ManU'ya sürprizler yaşatabiliriz diye düşünüyorum...

 

Yazan:
www.WEBASLAN.com